perjantai 4. joulukuuta 2015

7. Riikka pulkkisen haastattelu.

Tässä postauksessa piti "haastatella" suomalaista kirjailijaa. Emme toki oikeasti haastattelua tehneet, vaan etsimme vain kysymyksiin vastaukset ja tehtiin siitä tällainen haastattelun mallinen postaus.

Kirjailija Riikka Pulkkinen
Kuvahaun tulos haulle riikka pulkkinen

1. Mistä olet kotoisin ja millainen oli lapsuutesi?
Synnyin vuonna 1980 ja olen kotoisin Oulusta. Lapsena ja nuorena harrastin yleisurheilua ja edustinkin Oulun pyrintöä parhaimpina aikoinani.

2.Miten olet päätynyt kirjailijaksi? Mitä olet opiskellut?
Kirjoitin ylioppilaaksi Kastellin urheilulukiossa. Sieltä, sitten lähdin opiskelemaan Oulun yliopistoon, mutta siirryin vuoden jälkeen opiskelemaan teoreettista filosofiaa ja yleistä kirjallisuustiedettä Helsinkiin.

3 Milloin ensimmäinen kirjasi raja ilmestyi ja mistä se kertoi?
 Raja ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2006. Se kertoo Aja Aropalosta, joka oli tehnyt lupauksen Alzheimeria sairastavalle miehelle, että sitten kun mies ei muista enää mitään hän auttaa tätä kuolemaan

4.Millaisia aiheita kirjasi käsittelevät? Mitä teemoja niissä käsitellään?
Kirjani käsittelevät monia asioita kuten lähimmäisen sairastumista. Teemat koskevat usein vaikeita aikoja ja kovien päätösten tekemistä.

5.Mistä Iiris lempivaaran levoton ja painava sydän kertoo? Millaisia arvosteluja se on saanut?
Kirja kertoo siitä miten poikaystävä pistää poikki pitkän seurustelun jälkeen ja väittää, ettei rakastanut tyttöä koskaan. Koulupsykologi Iiris, on kirjan päähenkilö  ja hän päättää kokeilla eron jälkeen self help-terapiaa nimeltä "näytät hyvältä korkeissa koroissa ja suklaatahroja leuassa"

6. Mikä on ollut eniten menestynein kirjasi ja miksi?
Varmaankin "Totta" koska se sai Kaarlen-palkinnon 2007 ja Laila Hirvisaaren rahaston apurahan. Se oli myös Finlandia-palkintoehdokkaana

Lähteet:
http://riikkapulkkinen.com/kirjailija
https://fi.wikipedia.org/wiki/Riikka_Pulkkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti